Saffranbiscotti!

Dessa saffranbiscotti blev jättegoda! Skulle vilja att dom smakade lite mera saffran, men ja hade äkta saffran i som jag kört med mortel själv för att få den mald! Svårt att veta hur mycket som det ska vara i för att bli "lagom", nästa gång tar jag i mera utav min saffran!
Vi fick besök av goda vänner idag så då bjöds det på mina biscottis choklad och saffran samt nygräddade wienerbröd. Sedan fixade vi till kaffe, cappucciono, macciato, chokladdrinkar och åra goda bailyesdrinkar!
Det blev en riktigt mysig dag med prat eftersom vi inte setts på ett tag och efteråt åkte vi ner till stan och mös och inhandlade lite presenter eftersom maken fyller år imorgon och vi köpte... det trodde du va??? att vi skulle avslöja det här, det får du all vänta med tills imorgon bitti;)
Kram kram på er, höres av imorgon!
Här har ni receptet!

Saffransskorpor/Saffransbiscotti


Ingredienser

100 g smör
1 g saffran
2 st  ägg
1.5 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1.5 tsk bakpulver
1.5 dl lätt hackad sötmandel
Råsocker

 

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen.

3. Blanda de torra ingredienserna med sötmandeln och vänd ner det i bunken.

4. Forma degen till 3 längder och lägg dem på en plåt. Strö över råsocker.

5. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.

6. Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader.

7. Skär längderna i 1 centimeter tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten.

8. Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.

9. Stäng av ugnen och låt skorporna stå och torka i eftervärmen tills ugnen kallnat (eller över natten).


Kommentarer
Postat av: Adde

Å jag är sååååå nyfiken! :-)

2010-01-03 @ 22:38:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0